Varkenshaasje Italiaans gevuld

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Nou had ik die mozzarella over. Wat doe je daar dan mee? Als caprese in een tomaten salade? Zou kunnen, maar ik wou er iets warms mee doen. Dat werd dus een gevuld haasje, met ingrediënten, die ik toch in huis had.
  2. Begin met de oven voor te verwarmen op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat margarine of boter. Snij het haasje overlangs in de lengte , maar niet geheel door. Laat de helften aan elkaar zitten., zodat je de bovenste helft na het vullen op de onderste helft kunt leggen. Meng de olijfolie met de knoflook en wentel er het haasje door.
  3. Beleg het haasje met de plakjes mozzarella, reepjes zongedroogde tomaat en blaadjes basilicum. Geef een flinke draai met de pepermolen en klap dicht. ( Het haasje bedoel ik!!!).
  4. Omwikkel het met kookgaren. Leg het gevulde haasje in de beboterde ovenschaal en zet het voor 15 min in de oven. Ondertussen kun je de tagliatelle met een bouillonblokje koken volgens de beschrijving op de verpakking. Smoor de gesnipperde sjalotjes met 1 of 2 gesnipperde teent knoflook (hoeft niet mag wel) even aan in 1 el olie en voeg de spinazie toe. Laat slinken en gooi alles in een zeef om te laten uitlekken. Meng de spinazie met de gekookte tagliatelle en houd warm.
  5. Ondertussen is de eerste ovenperiode voorbij en keer je het haasje. Laat nog 5 min bakken..
  6. Snij het haasje dan in de lengte door. Serveer het gevulde haasje bovenop de spinazie - tagliatelle. Heerlijk.
  7. Eigen recept en foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?