Varkenshaasje in korstdeeg

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

 1. Voorbereiding
 2. - Bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin in hete boter. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.
 3. - Meng intussen de witte wijn met de mosterd, het paneermeel, de peterselie en de in kleine stukjes gesneden champignons tot een smeerbare pasta.
 4. - Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien op kamertemperatuur. Leg 2 plakken ± 2 cm over elkaar en kleef de naad dicht met wat losgeklopt ei. Rol, indien nodig, deze grote plak wat verder uit.
 5. - Verdeel de pasta over de deegplak (behalve de buitenranden). Leg daarop het afgekoelde varkenshaasje (omgekeerd, met de breedste kant naar boven).
 6. - Vouw het bladerdeeg rond het vlees en kleef de omgeslagen zijde dicht met losgeklopt ei. Kleef op dezelfde manier de zijnaden dicht en vouw ze om. Draai het pakje om zodat de naad onderaan ligt. Bestrijk met losgeklopt ei en knip enkele keren in (zo kan de stoom ontsnappen).
 7. - Snij uit de overgebleven plak bladerdeeg versieringen, bv. repen van ± 1 cm voor gekruiste banden, blaadjes, enz. Breng de versieringen aan en bestrijk het geheel met ei zodat ze goed vastzitten. Plaats in de koelkast (het mag er gerust enkele uren tot een dag in liggen).
 8. Bereiding (30 min. – kan enkele uren vooraf, 45 min. in de oven)
 9. Voor het bakken strijkt u het pakket nog eens in met wat losgeklopt ei.
 10. Spoel een bakplaat met koud water maar droog ze niet af. Leg er het vlees op en bak gedurende 35 min. in een voorverwarmde oven (200 °C).
 11. Schakel de oven uit en laat het vlees er nog 10 min. in rusten.
 12. Afwerking
 13. Verdeel het vlees in dikke sneden en dien op met kroketten of aardappelnootjes en salade.
 14. Tip
 15. Voor DIEPVRIESVLEES
 16. Voorbereiding: laat het diepgevroren varkenshaasje licht ontdooien.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?