Varkenshaasje in deeg

4 (4)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven (180 °C) of grill voor. Braad of grill het varkenshaasje in de oven of à la plancha, kijk toe dat het de roze kleur behoud (ongeveer 20-25 minuten).
  2. Bewaar onder aluminiumfolie om te laten rusten.
  3. Tijdens het bakken hak je de uien fijn, gaar ze op een zacht vuur met margarine en een beetje water, om een compote te bekomen.
  4. Was de kruiden en hak ze fijn, meng ze met de mosterd à l'ancienne en de compote.
  5. Stapel de pannenkoeken op elkaar in de vorm van een ‘rechthoek’ om het varkenshaasje in op te vangen.
  6. Garneer de pannenkoeken met de marinade van mosterd en de compote van rode uien.
  7. Na het varkenshaasje gedept te hebben met absorberend papier, zet het in het midden van de ‘rechthoek’ en omwikkel het varkenshaasje met de pannenkoeken.
  8. Breng vloeibare margarine aan met een borsteltje op het bladerdeeg, breng daarna op één kant Amora mosterd aan met een borsteltje.
  9. Leg het omwikkeld varkenshaasje op het bladerdeeg, op de kant met mosterd.
  10. Goed dichtvouwen, de mosterd dient als ‘lijm’.
  11. Grill daarna zachtjes à la plancha, op de vier kanten, kijk toe dat tijdens het bakken het bladerdeeg niet te bruin kleurt. Snijdt in 4 flinke delen, dien onmiddellijk op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?