Varkenshaasje in deeg
Gepost door Amora Varkenshaasje en croûte, kruiden, mosterd en pannenkoeken.
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 0.8 kg varkenshaasje
- 3 rode uien
-
740 g Solo margarine (wrapper)
- 0.5 bos salie
- 0.5 bos peterselie
- 2 soeplepels mosterd à l'ancienne
- 2 pannenkoeken
- 2 plakken bladerdeeg
-
30 ml Solo Vloeibare margarine
- 1 theelepel Amora mosterd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven (180 °C) of grill voor. Braad of grill het varkenshaasje in de oven of à la plancha, kijk toe dat het de roze kleur behoud (ongeveer 20-25 minuten).
- Bewaar onder aluminiumfolie om te laten rusten.
- Tijdens het bakken hak je de uien fijn, gaar ze op een zacht vuur met margarine en een beetje water, om een compote te bekomen.
- Was de kruiden en hak ze fijn, meng ze met de mosterd à l'ancienne en de compote.
- Stapel de pannenkoeken op elkaar in de vorm van een ‘rechthoek’ om het varkenshaasje in op te vangen.
- Garneer de pannenkoeken met de marinade van mosterd en de compote van rode uien.
- Na het varkenshaasje gedept te hebben met absorberend papier, zet het in het midden van de ‘rechthoek’ en omwikkel het varkenshaasje met de pannenkoeken.
- Breng vloeibare margarine aan met een borsteltje op het bladerdeeg, breng daarna op één kant Amora mosterd aan met een borsteltje.
- Leg het omwikkeld varkenshaasje op het bladerdeeg, op de kant met mosterd.
- Goed dichtvouwen, de mosterd dient als ‘lijm’.
- Grill daarna zachtjes à la plancha, op de vier kanten, kijk toe dat tijdens het bakken het bladerdeeg niet te bruin kleurt. Snijdt in 4 flinke delen, dien onmiddellijk op.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?