Varkenshaasje in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De solo in een braadpan laten heet worden en daarin het varkenshaasje mooi bruin bakken, kruiden met pezo. De braadpan in een voorverwarmde oven van 210° zetten en verder laten garen, moet wel nog rosé zijn. De ui fijnhakken, 4 asperges in niet al fijne schijfjes snijden, bakken in de wok met olijfolie, de walnoten verbrijzelen in de vijzel en toevoegen aan de ui en asperges. Varkenshaasje in de lengte voor 3/4 opensnijden en opvullen met het aspergemengsel, dicht doen en in het bladerdeeg draaien, bestrijken met eigeel en in de oven van 210° zetten totdat het bladerdeeg mooi bruin is.
  2. Het braadvocht van het varkenshaasje verwijderen en de pan op een hoog vuur blussen met rode wijn, roer het aanbaksel los en laat licht inkoken, van het vuur af de koude boter eronder roeren totdat je een mooie glanzende en licht gebonden saus krijgt.
  3. De 8 andere asperges grillen.
  4. Varkenshaasje in dikke schijven snijden en dresseren op een warm bord samen met 2 gegrilde asperges en enkele kroketjes, enkele soeplepels saus rond het varkenshaasje doen/versieren.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?