Varkenshaasje in Barbãr gemarineerd met jonge wortels en kroketjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. MARINADE/ pel de sjalotten en snij er 2 in grove stukken.
 2. s
 3. Schil de wortels en snij ze ook in geove stukken.Reinig de selder en snij in stukken.
 4. Giet een flesje bier in een steelpan. Voeg er de wortelen, sjalotten, selderen specereien( peperbollen,kruidnagel, jeneverbessen, kruidentuiltje grof zeezout)toe. Laat eventjes opkoken. leg de varkenshaasjes in een schaalOvergiet met de marinade en dek af en laat 1 nacht rusten in de koelkast.
 5. Schik de jonge wortels en laat een beetjes van het loof aan. Gaar de wortelenzachtjes op een matig vuurin een kookpot met een weinig water en 50 gr boter. Kruid met peper en zout.
 6. Neem de varkenshaasjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout . Bak het vlees aan alle kanten in een bakpan met 50 gr bruisende boter. Laat het vlees verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8 minuten.
 7. Bak de kroketten
 8. Haal het vlees uit de oven en laat rusten op een rooster, dek af met al folie.
 9. Snij de andere sjalotten fijn. Giet het overtollige vet uit de pan. Voeg een flesje bier, de kalfsfond en de sjalottentoe. Laat dit tot 2/3 inkoken. Werk de saus af met 50 gr botertot je een glanzende saus bekomt. Kruid met peper en zout.
 10. Snij het vlees in mooie stukken en schik op de borden. Serveer er de jonge wortels en de kroketten bij
 11. SPAR

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?