varkenshaasje in abdijbier

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij het varkenshaasje in 4 stukken.
  2. Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten).
  3. Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Grimbergen Tripel.
  4. Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan.
  5. Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout).
  6. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
  7. Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge goudakaas over en schuif enkele minuten onder de grill tot de kaas smelt.
  8. Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met maizena express.
  9. tip:men kan ardense ham ook vervangen door flinterdunne sneetjes gerookt spek en voor liefhebbers kan men er ook nog gestoofde champignons toevoegen aan de saus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?