Varkenshaasje en croute met rodewijnsaus en denneappeltjes

gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in kwartjes en zet opzij. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  2. Verhit 2 eetlepels de margarine in een pan. Kruid het varkenshaasje langs beide zijden en bak het aan in de pan tot het een mooie kleur heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen om het garingsproces te stoppen.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier op de bakplaat. Leg er de sneetjes spek in de lengte op en verdeel daarop de gemalen kaas. Vervolgens het varkenshaasje er op leggen.
  4. Vouw het deeg rond het varkenshaasje en plak het deeg vast met geklutst ei. Geef bovenaan in het deeg langs beide zijden een sneetje zodat de stoom er uit kan ontsnappen tijdens het bakken. Strijk het deeg in met geklutst ei.
  5. Bak het geheel gedurende 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Verwarm intussen wat vloeibare margarine in een pan en bak hierin de champignons. Breng op smaak met peper/zout na het bakken.
  7. Bereid de Vleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de wijn en de veenbessen toe. Laat even doorkoken zodat de bessen kunnen garen. Bewaar de saus tot gebruik op het aanrecht. Eventueel tussentijds roeren zodat er geen vel op komt.
  8. Spoel de veldsla en laat ze uitlekken. Bak de dennenappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin in de oven.
  9. Snijd het vlees, dresseer de borden en serveer. Smakelijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?