Ingrediënten voor 4 personen
- 2 varkenshaasjes
- 2 lenteuitjes
- 6 plakjes bacon of ontbijtspek
- 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus
- 1 theelepel sambal badjak
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 3 eetlepels sherry
- 200 ml kookroom
- 1 rode peper
Bereidingswijze
- Snijd 2 varkenshaasjes in de lengte in.
- Maak een vulling van 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden, 6 plakjes bacon of ontbijtspek, in reepjes, 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel sambal badjak, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 eetlepels abrikozenjam.
- Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en zet vast met cocktailprikkers. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaasjes in eetlepels vloeibaar bakproduct in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Roer 3 eetlepels sherry, 200 ml kookroom en 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes, door het braadvet. Snijd de varkenshaas in schuine plakken en serveer met de saus. Lekker met rijst(timbaaltjes) en doperwten.
Tip
Voedingswaarde per persoon: eiwit 33g koolhydraten 9g vet 21g kcal 360
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?