Recept 35*** (5 stemmen)

varkenshaas met roomsaus en gekookte aardappels

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de varkenshaas in vier ongeveer gelijke stukken. Dep ze vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Verwarm de solo vloeibaar in de pan. Schroei hierin op hoog vuur de varkenshaasjes rondom dicht en lichtbruin. Zet het vuur dan lager en laat de varkenshaasjes in ongeveer 15 minuten verder gaar worden. Keer het vlees enkele malen om.
  3. Kook de aardappelen. Schep de aardappelen samen met de peterselie voorzichtig om.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes in een laag water met zout naar smaak in 5 a 7 minuten gaar.
  5. Bereid de Roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Leg de varkenshaasjes op 4 borden en schep de bloemkoolroosjes en aardappelEN ernaast. Schep naar smaak de roomsaus over de bloemkool en bestrooi dit met nootmuskaat.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Jiri op 04 december 2011 om 16u03

Lekker maar ik maak mijn varkenshaasje klaar in de oven nadat ik ze heb aangebakken in de pan. Moet je ook eens proberen, is sappiger vlees dan. Maar mooi gerechtje

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie