Varkenshaas met mosterdroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: Voor de varkenshaas:
  2. 800 gr varkenshaas in plakjes van 1,25 cm dik gesneden, 3 eetlepels gekruide bloem, 55 gr ongezouten roomboter, 1 ½ eetlepel plantaardige olie, 1 grote ui in dunne ringen gesneden, 225 gr kleine champignons in kleine plakjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 150 ml witte wijn, 300 ml vleesbouillon.
  3. Voor de mosterdsaus:
  4. 2 theelepels engelse mosterd, 150 ml slagroom.
  5. Bereiding: Haal de plakjes varkensvlees door de bloem die op smaak gebracht is met peper en zout. Schud het te veel aan bloem eraf. Verhit de helft van de boter en 1 eetlepel olie in een pan of wok en roerbak de ui in 6 tot 8 minuten goudbruin. Uit de pan nemen met een schuimspaan en opzij zetten. Doe de champignons in de pan en roerbak ze ca 2 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze eruit en zet ze apart met de uien. Doe de resterende boter en olie in de pan en bak de varkenshaas 4 a 5 minuten tot ze gaar en mooi bruin zijn. Dan de uien en de champignons terug doen in de pan. Voeg tomatenpuree, wijn en vleesbouillon toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout. Klop intussen de mosterd door de room. Doe de mosterdsaus in de pan en laat nog 1 minuut koken.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door hymer001 op 30 november 2008 om 19u49

zeer goed.gemakkelijk gereed te doen.is voor herhaling vat baar.de ingredienten zijn alvast altijd in de keuken te vinden.gr luc

Hoeveel sterren geef jij dit recept?