VARKENSHAAS MET CHAMPIGNONSSAUS EN KRIELTJES

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 gram roomboter
  • 325 gram varkenshaas
  • 600 gram krieltjes in schil
  • 100 gram krulslamelange
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels vinaigrette met mosterd
  • 250 gram champignons
  • 75 ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels peterselie

Bereidingswijze

  1. Smelt in een koekenpan de helft van de boter. Bestrooi de varkenshaas eventueel met peper en bak het vlees in 12-15 min. rondom bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
  2. Kook de krieltjes intussen in water met zout in 10-12 min. gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel.
  3. Smelt de laatste boter in de koekenpan. Bak de champignons 4 min. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de salade met de sjalot en maak aan met de vinaigrette. Verdeel de krieltjes met de varkenshaas over de borden. Schep de champignonsaus over het vlees en bestrooi met de peterselie. Serveer de salade erbij.

Tip

Voedingswaarden per portie Energie (Kcal) 478 Koolhydraten (G) 35 Eiwitten (G) 22 Vet (G) 26

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?