Recept 25** (2 stemmen)

Varkenshaas in cumberlandsaus met knolselderpuree

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 200 gr per persoon varkenshaas
  3. 2dl vers sinaasappelsap
  4. Suikersiroop (zelf te maken)
  5. 2 eetlepels aalbessengelei
  6. 50 gr suiker - 1 eetlepel wijnazijn – schil van een ½ sinaasappel – 1 eetlepel groene peperbolletjes
  7. Wat ontpitte blauwe druiven (mogen ook witte zijn)
  8. 1 dl wildfond – boter – bloem – mengboter (=1 op 1 bloem- boter)
  9. 1/2 dl room – peper – zout – muskaatnoot
  10. 2/3 aardappel en 1/3 knolselder naar behoeven – 1 eigeel – hoeveboter
  11. Werkwijze:
  12. Schil de aardappels en snij in stukken. Schil de knolselder en snij in stukken en zet ze samen onder water met een weinig zout op het vuur. Zet de hoeveelheid van een tas water in een kookpot, en doe er dezelfde hoeveelheid suiker bij en zet op het vuur om suikersiroop te verkrijgen (is droogkokend), snij ondertussen de halve sinaasappelschil in fijne reepjes (de sinaasappel goed wassen) en doe dit bij de suikersiroop, en laat blancheren. Pers de sinaasappel tot men 2 dl bekomt. Doe de druiven in de helft. Let ondertussen op de aardappel met selder. Laat een eetlepel boter smelten, doe er de suiker bij en laat karmelieten, doe dan de wildjus erbij, het sinaasappelsap en de wijnazijn en laat inkoken. Doe er de room bij en bind de saus met de mengboter. Werk af met de peperbolletjes en de gelei en de geblancheerde sinaasappelreepjes, en de halve druiven niet vergeten. Pezo.. Zet een pan op het vuur samen met de boter, snij de varkenshaas in schijfjes en dompel deze in de gekruide bloem (peper – zout), en bak het vlees naar wens
  13. Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en puree maken met de hoeveboter pezo en muskaatnoot, voeg op laatste het eigeel toe.
  14. Neem de voorverwarmde borden en doe een beetje saus op het bord, leg hierop een paar schijfjes vlees en een mopje knolselderpuree, werk af met een blaadje groene selder of bieslook

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie