Varkensgebraad

Ingrediënten voor 2 personen

  • 750 gr gebraad (varkensgebraad of hespengebraad)
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 1/2 liter water
  • boter
  • mosterd
  • maizena
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. - Boter laten smelten in een pot.
  2. - Gebraad aan beide kanten kruiden met peper en zout. Mosterd smeren aan één kant. Met de mosterdkant in de boter leggen.
  3. - Ongeveer 5 minuten bakken op elke kant, zodat deze goed is dichtgeschroeid. Nog een extra 2 minuten bakken.
  4. - Halve liter water toevoegen (+/- 4 à 5 cm water in de pot) en blokje vleesbouillon. Het vlees laten stoven.
  5. - Wanneer het water kookt, het vuur wat verlagen zodat het water nog wel pruttelt en deksel op de pot doen.
  6. - Vanaf dat het vlees 1/3 gekrompen is, is het klaar.
  7. - Vlees uit pot nemen en in sneetjes snijden.
  8. - Het vocht in pot aandikken met maizena.
  9. - Vleessneetjes in aangedikt vocht leggen en serveren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door niknak op 27 juli 2013 om 20u55

we hebben gesmuld

Gepost door Ilse E. op 02 december 2013 om 18u33

Ben ik blij om :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?