Varkensgebraad met rozijnen en druiven

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 800 gr. varkensfiletgebraad, 2 blikken ontpitte en gepelde witte druiven, rozijnen, porto, 2 sjalotten, roze peperbolletjes, bloem, boter, peper en zout, room, ananas.
  2. Bereiding: Laat de rozijnen enkele uren op voorhand weken. Kruid het gebraad met peper en zout en braad het aan. Voeg de fijn gesneden sjalotten toe en laat stoven. Voeg de rozijnen, de roze peperbolletjes en het vocht van 1 blik druiven toe en laat het vlees verder gaar worden. Neem het vlees uit de saus en hou het warm.
  3. Ontvet eventueel de saus en bind ze licht met bloem. Warm de druiven op in de saus en voeg wat room toe. Snij het gebraad in plakken, overgiet het met de saus en dien op met kroketten. Geef er eventueel gegrilde of gebakken ananasschijven bij als garnituur.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?