Varkensgebraad met picklessaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr varkensribstuk
  • solo, bakken en braden
  • 50 gr spekblokjes
  • 1 wortel
  • 1 selderstengel
  • 1 sjalot
  • 125 gr pickles
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1/2 dl kalfsfond
  • scheutje room
  • peper&zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. Verwijder het been van varkensribstuk, hou het apart, of laat dit doen door de slager.
  2. Verhit 2 eetlepels solo in een braadpan met dikke bodem en korst het vlees en het been rondom aan tot het lichtbruin is, kruid het dan met pezo.
  3. Laat het vlees onder deksel verder garen, of doe alles in een braadslede en zet het gedurende 30 minuten in een warme oven op 200┬░.
  4. Kuis ondertussen wortel, selder en sjalot en snij in fijne blokjes.
  5. Verhit 1 eetlepel solo in een braadpan en bak hier de spekblokjes in aan samen met de wortel, selder en sjalot.
  6. Neem het vlees en het been uit de braadpan en hou het vlees warm onder aluminiumfolie, de ribbetjes kan men koud oppeuzelen.
  7. Giet het overtollige bakvet weg en blus de pan met de wijn en kalfsfond, schraap de aanbaksels los, laat even inkoken.
  8. Roer de spek/groentenmix en de pickles door de saus, laat goed doorwarmen.
  9. Voeg een scheutje room toe aan de saus en kruid af met pezo.
  10. Snij het vlees in plakken, lepel er de saus over.
  11. Lekker met gebakken patatjes, of aardappelgratin en gestoomde broccoli of....

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?