varkensgebraad met gegrilde broccoli en knoflookpuree

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. voorbereiden:
  2. sjalotten grof snijden.
  3. broccoli in roosjes verdelen.
  4. teentjes look losmaken van de bol(niet pellen).
  5. lichtjes pletten met zijkant van een mes.
  6. verwijder de pitjes van de rode peper en snij fijn.verhit 3 el olijfolie in een steelpan en stoof +- 5 min. op zacht vuur.
  7. kruid het varkensgebraad aan alle kanten met de peper.
  8. ........
  9. nu bereiden:
  10. 1)verhit 1 el solo en 1 el olijfolie in een pan die ook in de oven kan.(je kan het ook overzettern in een ovenschotel)
  11. 2)bak het gebraad goed bruin aan alle kanten.
  12. 3)doe er de tijmtakjes de gesneden sjalotten,delaurierblaadjes en de lookteentjesbij.leg 1 el solo vl. op het gebraad en zet 1 uur in een op 150 graden voorverwarmde oven.bedruip het vlees in de helft met zijn braadvocht.
  13. 4)kook terwijl de aardappelen 20 min. en giet af.
  14. 5)kook de broccoliroosjes 3 min. in een beetje gezouten water.giet af en spoel onder koud water.
  15. 6)laat het vlees 5 à 10 min.rusten onder eenaluminiumfolie en neem de lookteentjes uit de pan.
  16. 7)maak puree en meng er 2 el olijfolie en het vruchtvlees van de lookteentje onder.
  17. 8)kruiden met peper en zout.
  18. 9)grill de broccoliroosjes in een hete (grill)-pan.besprenkelen met de olijfolie samen met het pepertje.
  19. 10)afkruiden met wat zout (eventueel).
  20. 11)serveer de lookpuree, gegrilde broccoli en het gebraad met wat zelfgemaakte cambozollaroom saus (optioneel)
  21. 12)smakelijk

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?