Recept 55***** (2 stemmen)

Varkensgebraad met erwtjes en wortelen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Varkensgebraad bakken: zet de traditie voort

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180°. Pel en snipper de ui.
  2. Smeer het vlees in met de mosterd en schik het in een ovenschotel. Giet er 2 lepels vloeibare margarine over en schuif het 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Stoof ondertussen de uisnippers in een pan met 2 eetlepels margarine. Doe er de erwtjes en wortelen bij, kruid met Aromat Tuinkruiden en de suikerklontjes en laat met een deksel op de pan verder garen gedurende 10 minuten
  4. Haal het vlees uit de ovenschaal en laat onder zilverpapier rusten.
  5. Giet het bakvet uit de ovenschotel en roer met de inhoud van het pakje Knorr droge Vleesjus en 2.5 dl water de bakresten los.
  6. Snijd het vlees in plakjes en giet het vleessap op de snijplank ook in de saus. Roer goed om.
  7. Schik het vlees op de borden. Werk ze verder af met de groenten , de saus en gekookte aardappelen.
Tip

Haal het vlees tijdig uit de koelkast omdat vlees op kamertemperatuur garen, de malsheid en de smaak ten goede komen.

Kruid de mosterd met dragon.

Stoof met de erwtjes en de worteltjes ook een kleine, in stukken gesneden krop sla mee.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie