varkensgebraad "maarschalksaus"

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. vlees rondom aanbakken (ook zijkanten) , kruiden en laten garen gedurende 50 minuten.
  2. ondertussen champignons snijden en kort stoven.
  3. hesp snijden in kleine repeltjes of blokjes.
  4. ondertussen bechamelsaus maken:
  5. smelt de boter, voeg bloem in één keer toe. roer tot bloemgeur (en evt klontertjes) weg zijn. vervolgens beetje bij beetje melk toevoegen tot gewenste dikte en kruiden met peper, zout en muskaat. voeg hier een beetje braadvocht van het vlees aan toe. versnij het vlees in stukken van ongeveer 7a 10mm.
  6. neem vuurvaste schotel en schik om beurt een stukje vlees, lepel saus vlees-saus... en bedek het vlees met de rest van de saus. bestrooi nu dit alles met de geraspte kaas.
  7. laat in de oven (150graden) 10 tal minuten braden en kleuren.

Tip

desgewenst even grillen om krokant kaaskorstje te bekomen. zéér lekker met kroketjes, pommes duchesse of aardappelgratin.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?