Recept 45**** (1 stem)

Varkensfilet op zijn oosters

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in reepjes.
  2. Maak een marinade van de sojasaus, de sherry en de gember, leg er het vlees in en meng.
  3. Snij de prei in ringen van 3 cm.
  4. Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof in een anti-kleefpan/wok, haal uit de pan en hou apart.
  5. Verhit in dezelfde pan/wok 2 el sesamolie en stoof daarin de preiringen, ongeveer 3 minuten, haal uit de pan/wok en hou apart.
  6. Dep de reepjes vlees droog met keukenpapier.
  7. Verwarm de rest van de sesamolie in dezelfde pan/wok en bak hier de reepjes vlees aan elke kant in aan.
  8. Doe er de preiringen bij en roerbak 3 minuten.
  9. Voeg de marinade en de bouillon toe en laat even inkoken, kruid af met pezo.
  10. Doe er nu een weinig instandsausbinder bij voor een mooie gladde saus.
  11. Serveer op warme borden, werk af met de geroosterde sesamzaadjes en dien op met rijst.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie