varkensfilet met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. braad de varkensfilet rondom aan in een beetje boter of olie. leg het vlees in een braadschaal. Leg er 1 takje rozemarijn en de salie bij besprenkel met 1 kl olie
  2. zet de filet 30 minuten in het midden van de oven op 175°C Dek af met huishoudfolie als het vlees te snel kleurt
  3. blus de braadschaal van het vlees met de wijn; Doe er de gesnipperde sjalot en het tweede takje rozemarijn bij. laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is
  4. voeg de bouillon toe. laat een paar minuten doorkoken. giet de saus door een fijne zeef en druk de sjalot goed uit
  5. borstel de champignons droog schoon. Bak ze kort aan in kl boter en 1 kl olie. Schenk er de saus bij. Breng aan de kook. Voeg er de room aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en zout
  6. snij het gebraad in plakken. Leper er de saus bij

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?