Varkensfilet à la wild zwijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 kg schouderfilet, zout, tijm, laurier, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 20 gekneusde peperkorrels, 10 gekneusde jeneverbessen, flinke theelepel rozemarijn, zo mogelijk klein takje dennengroen, 100 gr champignons, 1 lepel spekblokjes, 100 gr boter of margarine, 1 eetlepel olie, 50 gr bloem, ½ witte wijn.
  3. Bereiding:
  4. Door middel van marineren en kruiden kunt u varkensfilet zo klaarmaken dat het als wild gaat smaken.
  5. Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in wijn, olie en alle kruiden (ook het dennentakje!). Droog het vlees af, bestuif het met bloem en braad het snel aan alle kanten bruin in boter en uitgebakken spek. Draai dan het vuur lager en laat het vlees in een uurtje zacht gaar braden, waarbij af en toe een klein beetje marinade wordt toegevoegd. Neem het vlees uit de pan als het gaar is, roer de bloem door het achtergebleven vet en fruit deze lichtbruin. Doe de gezeefde marinade erbij en eenzelfde hoeveelheid water en de zeer klein gehakte champignons. Laat alles een kwartier zachtjes doorkoken. Snijd het vlees in dikke plakken en geef de saus er apart bij.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?