Varkens-runderstuk “Sint-Hubert”

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

 1. Benodigdheden: voor 6-8 personen
 2. Voor de marinade:
 3. 1 wortel, 1 ui, selder, laurier, tijm, kruiden,1 fles rode of witte wijn.
 4. Voor het gebraad:
 5. 1 kg rundergebraad of varkensgebraad, peper, zout, 60 gr vetstof, marinade, boterbloemmengsel.
 6. Voor de geglaceerde appels:
 7. 12 tot 16 appels, suikersiroop van ½ kg suiker en ½ l water.
 8. Voor de kastanjepuree:
 9. 1 kg kastanjes, 70 gr suiker, 50 gr vetstof, 4 dl melk, een takje witte selder.
 10. Bereiding:
 11. Voor het gebraad: bereid de marinade en laat er het vlees in marineren. Droog het vlees af, laat het korsten in de hete vetstof. Zeef de marinade, voeg bij het vlees en laat stoven volgens het soort vlees: 30 minuten voor rundvlees; 1 uur voor varkensvlees. Snijd het vlees in sneden en schik het op een langwerpige schotel. Bind de saus en giet gedeeltelijk over het vlees.
 12. Voor de geglaceerde appels: Bereid de suikersiroop. Schilde appels en boor er het klokkenhuis uit met een appelboor. Laat de appels op een zacht vuurtje gaar worden in vetstof. Draai ze dikwijls om.
 13. Voor de kastanjepuree: Geef de kastanjes kruisgewijze een insnijding en laat ze gedurende ¼ uur liggen in kokend water. Pel de kastanjes en neem de vliesjes weg. Kook ze daarna in vers kokend water gaar en steek door. Voeg vetstof, suiker, melk en kleine stukjes witte selder bij en laat stoven.
 14. Voor de veenbessen of cranberry’s: Laat het water met de suiker koken. Voeg de gespoelde bessen bij de aldus verkregen siroop. Zodra ze gaar zijn barsten de bessen open.
 15. Voor de samenstelling van de schotel: Schik het vlees in het midden van de schotel of de borden en overgiet met de saus. Plaats de appels aan één zijde en bespuit met kastanjepuree. Versier naar keuze met gekonfijt fruit. Schik de veenbessen tussen het vlees en de appels. Dien op met aardappelnootjes. Dien de saus afzonderlijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?