Varkens- of kalfsoesters met broccolimousse

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de roosjes van de broccoli.
  2. Schil met een scherp aardappelmesje de stam van de broccoli en snij deze in schijfjes.
  3. Kook of stoom de broccoliroosjes en stam beetgaar, laat schrikken onder koud water, laat goed uitlekken.
  4. Pureer de broccoli met een staafmixer, vermeng met 1 el olijfolie, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
  5. Pel de sjalotten en snipper fijn.
  6. Laat de kalfsfond en de witte wijn samen met de sjalotten inkoken tot 1/4.
  7. Kruid het vlees met pezo en bestuif met bloem, klop overtollige bloem af.
  8. Smelt 2 el solo in een braadpan en bak het vlees langzaam gaar, regelmatig napperen met het braadvocht.
  9. Warm de broccolimousse langzaam op.
  10. Laat de fond/wijn tot aan het kookpunt komen, neem van het vuur en werk af met enkele vlokjes koude hoeveboter.
  11. Leg het vlees en broccolimousse op 4 warme borden, nappeer het vlees met de saus en dien op met gebakken of gekookte aardappelen, versier met gehakte peterselie.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?