Vanilleroomijs

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de vanillestokjes overlangs middendoor en schraap er het merg uit.
  2. Breng de vanillestokjes samen met het vanillemerg, de melk en de helft van de suiker tot net tegen het kookpunt.
  3. Klop ondertussen de eidooiers samen met de rest van de suiker wit-schuimig.
  4. Voeg geleidelijk al roerend de warme melk toe en klop alles goed op. Breng weer over in de kookpot. Zet op een niet te hoog vuur en breng, goed roerend, tot net tegen het kookpunt.
  5. Breng een lepel in het mengsel, haal de lepel er uit, trek door het mengsel dat aan de bolle kant van de lepel hangt een streep met je vinger. Blijft deze streep zichtbaar, dan is het mengsel klaar. Blijft de streep niet zichtbaar, laat dan nog even al roerend indikken zonder te koken.
  6. Haal van het vuur, laat afkoelen met het deksel op de kookpot om velvorming te voorkomen.
  7. Roer er als het mengsel afgekoeld is, de room door. Laat verder afkoelen in de koelkast. Verwijder de vanillestokjes.
  8. Breng over in de ijsmachine en laat draaien tot het ijs klaar is (gedurende 30-40 minuten).

Tip

De twee vanillestokjes kan je vervangen door vier vanillesuiker zakjes. Halverwege dat de ijs aan het draaien is kan je er twee stijfgeklopte eiwitten aan toevoegen, dit zorgt ervoor dat het ijs luchtiger is.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?