Ingrediënten voor 4 personen
- Crumble van zandkoekjes
- 200 g Solo Vloeibaar
- 400 g bloem
- 130 g bloemsuiker
- 2 eetlepels melk
- 1 eidooier
- snuifje zout
- Mascarpone
- 100 g bloemsuiker
- 10 kruidnagels
- 1 eetlepel Luikse siroop
- 500 g mascarpone
- 4 takjes munt
- 4 doyenneperen
- 250 g suiker
- 5 vanillestokjes
- 3 dl water
- 8 blauwe bosbessen
Bereidingswijze
- Crumble
- Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Meng de Solo Vloeibaar met de suiker, de eierdooier en een snufje zout.
- Doe dit alles in het kuiltje in het midden van de bloem en kneed tot een homogene massa.
- Voeg er de melk aan toe.
- Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast en rol het daarna uit in de gewenste dikte.
- Steek er vormpjes uit en bak de koekjes goudbruin op 180°C in de oven.
- Mascarpone
- Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker.
- Haal de zaadjes uit een vanillestokje en voeg de zaadjes bij de mascarpone. Leg het vanillestokje opzij.
- Meng dit alles goed tot een gladde massa.
- Doe de suiker in een keteltje. Voeg er het water, de Luikse siroop, het vanillestokje en de kruidnagels aan toe en laat even opkoken.
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in grove stukken en voeg ze aan de siroop toe.
- Laat nog even opkoken tot je een siroop krijgt. Haal de kom van het vuur en laat afkoelen.
- Opdienen
- Serveer een grote lepel van de mascarpone en overgiet met de siroop en de peren.
- Plet de zandkoekjes tot crumble en bestrooi hiermee je dessert.
- Werk af met een takje munt, de vanillestokjes en wat blauwe bosbessen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?