Ingrediënten voor 8 personen
- 225 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr boter in blokjes
- 125 gr fijne basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- poedersuiker ter decoratie
Bereidingswijze
- Zeef de bloem boven een grote mengkom en kneed de boter er met je vingertoppen door tot fijne kruimels .
- Roer de suiker en het vanille extract erdoor en kneed het mengsel tot een stevig deeg .
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 2.5 cm dikte , steek nu de koekjes uit met je hartjesvorm ( of andere :) ) .
- Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze een 15 a 20 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin zijn .
- Laat ze afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker vlak voor serveren .
- Eet smakelijk :)
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?