Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. BENODIGDHEDEN: muffinbakblik - mixer met beslaghaken - cupcake vormpjes - kommetjes/ mes/ 2 el/ snijplank - ev fondant/ marsepein/ glazuur/ ... om te versieren
  2. OPGELET Zet de ingrediënten op tijd uit de ijskast!
  3. Warm de oven voor op 170 gr en zet het bakblik klaar met de bakvormpjes. Zet de ingrediënten al op voorhand klaar, afgewogen. Dat maakt dat het vlotter gaat.
  4. Doe de zachte boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje bij de boter, terwijl je alles door elkaar mengt met de beslaghaken. Doet dit grondig, zodat alle suiker is opgenomen, maar niet overdreven. Doe dit tot alle suiker is toegevoegd.
  5. Voeg één voor één de eieren toe. Mix alles weer goed door elkaar tot alles is opgenomen.Voeg de zelfrijzende bloem toe, beetje bij beetje zoals bij de suiker. Zet alles goed door elkaar.
  6. Als laatste voeg je de vanillezaadjes (of aroma, de zaadjes geven spikkels in de deeg) en de melk toe. Als alles door elkaar is gedaan, klop dan nog 1 minuut na. Doe dit niet te lang.
  7. Vul de bakvorm met behulp van 2 lepels. Vul de vormen voor 2/3 en plaats de bakvorm in het midden van de oven. De cupcakes hebben tussen de 20 en 25 minuten nodig om te bakken. Zet de timer op 20 min en doe in deze tijd de oven niet open. Prik na 20 min met een satéstokje in de cupcake. Hangt er geen deeg meer aan dan zijn ze klaar. Anders kan je ze telkens 5 minuten weer in de oven zetten.
  8. VERSIEREN maar! Je kan gebruik maken van glazuur, chocolade, botercrème, fondant, marsepein, hagelslag, suiker versieringen, chocolade vlokken, ... (leuk om met kinderen te doen, als activiteit op een feestje bijvoorbeeld)
  9. Succes (dit was mijn eerste poging)
  10. TIP: om de marsepein/ fondant te doen plakken aan de cupcake heb ik choco gebruikt. Dit kan ook met confituur, glazuur,... Om de kleinere stukjes op de fondant te kleven, gebruikte ik gewoon water.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?