Recept 25** (2 stemmen)

Valentijnspapillot van parelhoenfilet met oosters tintje

Dit is een recept van

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak eerst de papillotten: vouw elk blad aluminiumpapier dubbel. Met de punt van een mesje kun je er een half hart (H 30 cm, B 24 cm) op tekenen. Knip de vorm uit met een schaar. Als je het aluminiumpapier openvouwt, heb je dan een mooi symmetrisch hart.
  2. Snijd met een scherp mes de schil van de ananasschijven.
  3. Verwijder de zwarte puntjes en het houtachtige middenstuk.
  4. Snijd dan de ananas in stukjes van 1 cm. Pel uitjes en snijd ze in vieren.
  5. Pluk de blaadjes koriander en pers de sinaasappelen.
  6. Snijd de stelen van de zwammen en snijd de hoedjes in dunne plakjes.
  7. Verwijder het vel van de parelhoenfilets en kruid ze met peper, zout en een snuifje kerrie- en gemberpoeder.
  8. Bak ze even om en om aan in Solo.
  9. Haal ze uit de pan en laat afkoelen .
  10. Doe de uitjes en de versneden shii-takes in de pan en roerbak ze 2 tot 3 minuten.
  11. Voeg de sojascheuten en ananasblokjes toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten.
  12. Plooi de "harten" van aluminiumpapier open en leg ze elk met een helft in een diep bord.
  13. Vul van het ene hart de linkerhelft en van het andere de rechterhelft: verdeel de groenten over de papillotten en schik er een parelhoenfilet op.
  14. Zet de pan terug op het vuur. Maak de sappen los met gin en blus met de helft van het sinaasappelsap.
  15. Voeg 10 druppels sojasaus toe en laat even door koken.
  16. Bind de saus met in het overige sinaasappelsap opgeloste aardappelzetmeel.
  17. Kruid en laat af koelen.
  18. Giet de saus in de papillotten en verdeel er de korianderblaadjes over.
  19. Vouw de papillotten mooi dicht tot 2 halve harten. Sluit de randjes goed.
  20. Leg de papillotten op een met Solo ingesmeerde ovenschotel.
  21. Zet de schotel in een op 200° voorverwarmde oven tot ze stevig en mooi bol opgeblazen zijn (ongeveer 10 tot 12 minuten).
  22. Leg de twee halve harten op een serveerschotel, zodat ze samen een hart vormen.
  23. nijd ze open aan tafel en serveer met rijst.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie