Valentijnshartjes

26 (26)
30 min

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Snijd de Solo in kleine stukjes.
  3. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooier en de Solo toe en meng met een pollepel, mixer of koele hand snel tot een stevig deeg (wel goed maar niet te lang mengen!). Pak het deeg in folie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.
  4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. 4 mm. Druk met het grote steekvormpje 22-24 hartjes uit het deeg. Steek uit het midden van de helft van de hartjes een klein hartje zodat er een hartvormig gat ontstaat. Leg de hartjes (ook de kleintjes) op de met bakpapier bedekte bakplaten. Vouw eventueel de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer hartjes uit.
  5. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten lichtbruin en gaar. (De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen maar worden hard als ze afkoelen.) Laat de koekjes op de bakplaten afkoelen.
  6. Besmeer de grote hartjes zonder gat gelijkmatig met frambozenjam. Leg de hartjes met gat er precies passend bovenop. De extra gebakken minihartjes kun je zo eten of als garnering op een toetje gebruiken.

Tip

Zowel de Valentijnshartjes als de minihartjes zijn leuk en lekker om een toetje mee te garneren.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?