Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Je hoeft echt geen grote keukenprins of prinses te zijn om deze Valentijnhartjes te maken Ze zijn heel erg gemakkelijk te maken en nog snel klaar ook en... niet te vergeten erg lekker.. Dus wil je je lief op het laatste moment nog wat lekkers serveren bij de koffie of thee dan zijn deze Valentijn hartjes een prima idee en ook als lekker zoet ontbijthapje zijn ze ideaal.
 2. Aan de slag dus.
 3. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
 4. Teken op een vel papier een hartje ter grootte van een bladerdeeg plakje iets groter kan ook, maar rol het deegplakje dan iets uit.
 5. Leg het papieren hartje op de vellen bladerdeeg en snij hartjes uit met een mes.
 6. .Roer de ricotta los in een kommetje en snij de aardbeien in stukjes.
 7. .Leg vier hartjes op de bakplaat waarop bakpapier ligt en verdeel de ricotta over de vier hartjes, maar laat wat ruimte ongeveer 1/2-1 cm aan alle kanten vrij. aan de zijkanten vrij. Verdeel vervolgens de stukjes aardbei over de ricotta Laat ook nu weer de randen vrij.Bestrooi de aardbeien eventueel met een beetje (vanille) suiker.
 8. Smeer de vrijgelaten randen in met het losgeklopte ei met behulp van een kwastje.
 9. Leg de andere vier hartjes op de gevulde hartjes en druk de randen goed aan. Pak een vork en druk op de randen zodat de hartjes goed aan elkaar blijven zitten en de randjes een gestreept motiefje krijgen.
 10. Smeer de hartjes in met de rest van het ei en bak je hartjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met suiker of poedersuiker naar smaak.
 11. Bron Mi Cook aangepast

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?