Valentijn Cupcakes
Niets zegt beter 'ik hou van je' dan zelfgebakken zoets. Met dit stap-voor-stap recept bak je zelf de meest hartveroverende valentijn cupcakes ever. Om te zoenen, zó lekker.
30 min
Gemiddelde moeilijkheid
Ingrediënten voor 1 personen
- Basisingrediënten:
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g fijne suiker
- 3 eieren
-
- Extra:
- zakje knikkers
- Ingrediënten glazuur:
- 100 g poedersuiker
- beetje water
- Decoratie:
- 250 g rode rolfondant of suikerpasta of marsepein
- uitsteekvormpje ‘hart’
Bereidingswijze
- Weeg de suiker en de zachte Solo Patisserie. Doe beide in een mengkom en mix ze tot de suiker is opgelost.
- Voeg de eieren toe en blijf mixen. Zeef het bakmeel en voeg toe.
- Roer of mix tot je een glad cakebeslag hebt.
- Verwarm je oven voor tot 180 °C.
- Plaats de cups in de holten van de bakvorm. Knel telkens een knikker tussen de papieren cup en de bakvorm.
- Zo krijgen de cups een hartvorm.
- Lepel beslag in elke cup. Let op: Lepel ze half vol, zodat de cakes niet te veel rijzen en daardoor de hartvorm verdwijnt.
- Schuif de cakes in de oven en bak ze gedurende 20 minuten op 180 °C. Laat ze nadien afkoelen en verwijder de knikkers.
- Bereid intussen de afwerking voor. Rol de rode rolfondant (suikerpasta/marsepein) uit tot een egaal vel van enkele millimeters dik
- Gebruik een hartvormig uitsteekvormpje om rode hartjes uit te steken. Per cupcake heb je één rood hartje nodig.
- Druppel een klein beetje water bij de poedersuiker. Blijf stevig roeren tot je een glazuur krijgt.
- Smeer een laagje kleverige glazuur op elke cake of dip de cakes in het potje met wit glazuur
- Kleef een rood hart bovenop elke cake.
- Vul een (kleine) spuitzak met suikerglazuur en versier de rode harten met streepjes, puntjes of witte hartjes.
Tip
Geen knikkers in huis? Geen probleem: met kleine keitjes of metalen bakbonen lukt het ook perfect.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?