Vaderdag special: Ontbijtje met bacon, ei en cherrytomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Houd je vader niet zo van tomaat dan kun je deze ook makkelijk vervangen door zijn favoriete groente. Het recept is makkelijk te maken, dus ook kleine kinderen kunnen een handje helpen.
  2. De plakjes deeg moeten ongeveer 20 min ontdooien, houd daar dus rekening mee in de planning s ' morgens. Ondertussen kun je alvast de oven voorverwarmen, vormpjes invetten, tomaatjes snijden, tafel of dienblad klaar maken en de bacon bakken.
  3. Verwarm de oven op 200 graden. Ontdooi de plakjes deeg en leg ze in de ingevette schaaltjes. Bak de bacon in een pannetje in 5 min licht bruin en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Verdeel de bacon over de bodem van de bekleedde schaaltjes. Halveer de tomaatjes en leg deze tussen de bacon.
  4. Kluts in ieder schaaltje een eitje en bestrooi met een beetje peper en fijngehakte peterselie. Zet de schaaltjes 15 tot 20 min in de oven totdat het ei gestold is. Serveer ze direct uit de oven samen met een kop verse koffie en een glaasje sinaasappelsap. Dit is pas een goede start van vaderdag!
  5. BRON Leuke recepten

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?