Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr uien
  • 1/2 liter water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 30 gr boter
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 100 gr geraspte gruyere

Bereidingswijze

  1. Schil de uien. Versnij ze tot kleine blokjes en laat ze zweten in wat boter. Voeg de witte wijn toe wanneer ze goudkleurig zijn. Hou nog op het vuur tot de wijn verdampt is.
  2. Breng het water met daarin de uien en het bouillonblokje aan de kook.
  3. Laat met 1/3 inkoken.
  4. Verdeel de soep in 4 kommen en bestrooi met gruyère.
  5. Goed warm opdienen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?