Uiensoep met sherry

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - pel de uien, snijd ze in vieren en vervolgens in dunne ringen
  2. - fruit de uienringen in de hete olie en breng ze op smaak met zout en peper
  3. - bestrooi de ui met wat paprikapoeder en laat dit lichtjes bruineren
  4. - voeg ca 500 ml water, de sherry en de bouillonblokjes toe en roer het door
  5. - breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca 20 min op laag vuur doorkoken
  6. - was de peterselie, ham hem fijn en voeg hem toe aan de soep
  7. - breng op smaak met peper en zout
  8. - verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen
  9. - leg in iedere kom een sneetje stokbrood en strooi er de geraspte kaas overheen
  10. - zet in een op 200°C voorverwarmde oven tot de kaas bovenop goudbruin is

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?