Uienquiche

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. - vet een springvorm in
  2. - kneed eerst met de kneedhaken van de mixer, dan met de handen 250 gr bloem, de boter (in stukjes), 1 ei, 2-3 el koud water, 3 el melk en een snuifje zout snel tot een glad deeg
  3. - zet het deeg ca 30 minuten afgedekt weg op een koele plek
  4. - snijd de ham fijn
  5. - pel en snipper de uien en fruit ze in ca 10 min glazig in de hete olie
  6. - bak de ham kort mee, breng op smaak met peper en zout
  7. - laat afkoelen
  8. - rasp de kaas grof
  9. - meng de slagroom met 200 ml melk en 4 eieren, breng het eimengsel op smaak met zout en peper en nootmuskaat
  10. - was de peterselie en de marjolein en hak ze fijn
  11. - rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel (ca 32cm)
  12. - leg het deeg in de vorm en druk de rand iets omhoog
  13. - snijd een eventueel uitstekende deegrand weg
  14. - meng de kaas, de peterselie en de marjolein door het ham-uimengsel en verdeel het over de deegbodem
  15. - giet het eimengsel erover
  16. - bak de quiche goudbruin in ca 1 uur in een voorverwarmde oven van 150°C

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?