Recept 05 (0 stemmen)

Uienpuree

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
  2. Pel de uien, verwijder eventueel het taaiste stukje onderaan en snij ze middendoor. Snij elk stuk ui in halve ringen van zo’n halve centimeter breed.
  3. Smelt een flinke klont boter in een ruime pan of een stoofpot, op een matig vuur.
  4. Stoof de uien in de hete boter. Roer regelmatig in de pan, zodat ze gelijkmatig garen en alle ringen loskomen.
  5. Pel de teen look, zet er het mes in en plet de stukjes vervolgens tot pulp. Laat de look meestoven met de uien.
  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak ze zo fijn mogelijk met een scherp koksmes.
  7. Doe de snippers tijm en het laurierblad bij de uien.
  8. Laat de glazige uiringen een tijdje zacht bakken. Ze mogen wat kleur krijgen. Voeg indien nodig een extra klontje boter toe. Na ongeveer een kwartier, zijn de uien wellicht perfect gebakken.
  9. Druppel een scheutje natuurazijn over de uien en roer de aanbaksels wat los. Het zuur zorgt voor een mooie smaakbalans, in combinatie met de gekarameliseerde uiringen.
  10. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree.
  11. Pluk de laurierblaadjes weg uit de pan met gebakken uien. Schep de uien en het braadvet bij de gestampte aardappelen. Meng alles en beslis of je extra boter wil toevoegen.
  12. Schenk een scheut melk bij de uienpuree en de dooiers van de eieren. Meng alles en proef.
  13. Kruid de puree naar smaak met wat zout, en gooi er de knapperige gefrituurde uitjes bij. Meng een laatste keer.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie