Recept 45**** (1 stem)

Ui-knoflooksoep

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 15 gr boter, 2 lepels olijfolie, 700 gr uien in dunne plakken, 2 a 4 gehakte tenen knoflook, 1 theelepel suiker, ½ theelepel tijm, 2 lepels bloem, 120 ml droge witte wijn, 2 liter kipbouillon of runderbouillon, eventueel 2 lepels cognac, 6 tot 8 dikke sneden geroosterd stokbrood, 1 gehalveerd teentje knoflook, 350 gr geraspte Gruyère of Emmentaler.
  3. Bereiding:
  4. Verhit olie en boter in een grote zware pan. Fruit hierin de uien 10 tot 12 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Doe knoflook, suiker en tijm erbij en bak 30 tot 35 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Doe wijn en bouillon erbij en breng aan de kook. Eventueel afschuimen. Draai het vuur laag en sudder 45 minuten. Doe er eventueel cognac bij. Verwarm de grill. Wrijf beide kanten van het stokbrood in met de halve knoflookteen. Zet 6 tot 8 vuurvaste kommen op een bakplaat en vul voor ¾ met de soep. Schik in elke kom een snee brood, bestrooi met de kaas en grill 3 tot 4 minuten, 15 cm onder het grillelement, tot de kaas gesmolten is en gaat borrelen. Direct serveren.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?