Tweekleurenmousse

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Mousse van fondant chocolade:
  2. 2 eierdooiers romig opkloppen met 30 gr bloemsuiker.
  3. De chocolade op een zacht vuurtje smelten in 1 dl melk.
  4. De chocolade onder de eierdooiers mixen en laten afkoelen.
  5. ¼ liter room kloppen en 2 eiwitten opkloppen.
  6. De room onder het chocolademengsel spatelen, vervolgens de eiwitten en 2 uur laten opstijven in de koelkast.
  7. Mousse van witte chocolade:
  8. Idem, maar onder de gesmolten chocolade geweekte gelatine mengen.
  9. Vanillesaus bereiden:
  10. De melk samen met het merg van het vanillestokje aan de kook brengen.
  11. De eierdooiers met de suiker schuimig kloppen en kokende melk onder kloppen.
  12. Het geheel laten binden op het vuur (niet koken).
  13. De afgekoelde saus vermengen met de room.
  14. De vanillesaus over de borden verdelen.
  15. Met behulp van 2 soeplepels de mousses afzonderlijk op het bord schikken.
  16. Garneren met chocoladeschilfers.
  17. Smakelijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?