Twee heerlijke sausjes voor over je biefstuk, karbonade of varkenshaasje.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laten we ons biefstukje, varkenshaasje of karbonaadje eens verwennen met een lekkere saus. Zóóó lekker en zó gemaakt met mooie pure ingrediënten zonder toevoegingen.( Sorry mevrouw Maggi en meneer Knorr) Verwarm een klein scheutje olie met wat boter in een pannetje en bak de champignons op hoog vuur bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  2. Fruit de gesnipperde sjalotjes met de knoflook de spekjes en de 3 takjes tijm, totdat de uitjes gaar zijn. Voeg dan de bloem en de tomatenpuree toe en laat even mee garen.
  3. Dan beetje bij beetje de rode wijn en de bouillon onder goed roeren bijgieten, totdat je een mooie gladde saus hebt. Voeg de champignons toe en laat nog even 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  4. Vis de 3 takjes tijm uit de saus en je saus is klaar om je stukje vlees te ontmoeten. Deze saus is goed op voorhand te maken om later slechts op te warmen. Tip roer na het bakken van je biefstuk( karbonaadje of varkenshaasje) de vleessappen nog snel door de saus. Deze zit bomvol smaak.
  5. CHAMPIGNON ROOMSAUS Een ( h) eerlijke keuken klassieker deze saus, en zeker voor ieders smaak en echt , véél smakelijker dan uit een pakje met al deze ( H)EERLIJKE ingrediënten. Verwarm de olijfolie en voeg de gesnipperde sjalot met de knoflook toe en smoor zachtjes gaar zonder te kleuren en breng op smaak met peper en zout uit de molen. Haal uit de pan en zet even opzij. Voeg wat olie toe en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar. Voeg de bloem toe en laat even mee garen. Voeg de uitjes weer toe.
  6. Blus dan het geheel met de bouillon en de room en laat onder even alles goed roeren inkoken, totdat je voor jou de juiste sausdikte hebt bereikt. Voeg dan 2 eetlepels fijn gehakte peterselie toe , proef en voeg zo nodig peper en zout toe naar smaak en match de saus met je stukje vlees. Succes verzekerd.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?