Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak op voorhand je komkommer klaar, die is immers het lekkerst als die enkele uurtjes afgedekt in de koelkast wordt bewaard om zo de smaken er goed te laten in trekken. Schil de komkommers en snij hem in fijne schelletjes. Dep hem een beetje droog met keukenpapier en voeg er 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn en de fijngehakte verse dille aan toe, samen met wat peper uit de molen en het zout met algen. Ik wil de komkommer door de azijn en het zout graag wat afstemmen op de vis, maar je kan gerust wat variëren in de intensiteit van de vinaigrette.
  2. Snij daarna de verse abrikoos en de halve Granny Smith in brunoise (hele kleine blokjes). Laat een blikje tonijn uitlekken, het andere die je met olijfolie bij in een kommetje. De tonijn werd als in kleine stukjes verdeeld en is nog lekker sappig, ideaal voor dit slaatje! Doe het uitgelekte blikje bij het andere en voeg de stukjes fruit toe. Meng hieronder de eetlepel groene appelazijn, de eetlepel kappertjescrème en de in vier gesneden tapastomaatjes die je ook even hebt laten uitlekken. Kruid wat bij met het zout en peper uit de molen. Ook deze mengeling kan je van tevoren maak, het komt de smaak enkel ten goede!
  3. Als de gasten aan tafel zitten laat je het klontje zoute boter smelten in een pannetje en je stooft even kort de lamsoren aan tot ze net zacht zijn. Neem vervolgens per bord een serveerring en bedek de bodem ervan met een laagje lamsoor. Daarboven druk je een torentje van het tonijnmengsel aan. Verwijder de ring en schik er wat komkommer naast.
  4. En genieten maar!
  5. www.authentictaste.be

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?