Truffeltaartje met witte chocoladekoekjed

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

 1. Voor het garnituur
 2. Naar keuze frambozencoulis, advocaat, verse aardbeien, ananaskers of druiven
 3. Bereiding (30 minuten, een dag vooraf)
 4. Laat de gelatineblaadjes even weken in een ruime kom water.
 5. Breng intussen 1,5 DL lichte room aan de kook in een kookpan. Neem van het vuur en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat er de pure chocolade al roerend in smelten.
 6. Klop de 3 eidooiers met de bloemsuiker schuimig en roer door de chocolade. Klop de 3 eiwitten tot zeer stevige sneeuw en schep er ook voorzichtig door.
 7. Leg een vel plasticfolie in een ronde (doorsnede 18CM) of rechthoekige vorm (laat de folie over de rand hangen) en giet er de chocolademengeling in. Zet 6 minimum 6 uur koel weg.
 8. Smelt de witte chocolade samen met 2 EL lichte room in een kookpan au bain marie (zet de kookpan in een grotere kom heet water op het vuur) of in de microgolfoven op halve kracht.
 9. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en strijk er de gesmolten witte chocolade leper per lepel op uit, tot koekjes van enkele mm dik. Strooi er wat bresiliennenootjes over en zet koel weg.
 10. Afwerking
 11. Til de truffeltaart met behulp van de folie uit de vorm en snij in partjes. Versier met de opgesteven chocoladekoekjes en werk af met stipjes frambozencoulis of advocaat. Ook heel lekker met verse aardbeien, ananaskers of druiven.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?