Recept 45**** (1 stem)

Trio van scampi met Eblysotto

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden voor 10 personen:
  2. 10 gepelde scampi 10 ongepelde scampi 10 scampi gepeld (staart niet)
  3. 1 gesnipperde ui 2 el cognac 1 ui
  4. 1 el tomatenpuree 2 dl visbouillon 1 teentje look
  5. ½ dl Pernod 3 el gehakte tuinkruiden ½ rode paprika
  6. 2 dl room 100 g boter ½ rode peper
  7. 7 paddenstoelen 1 el tomatenpuree
  8. 1 dl visbouillon 300 g Ebly (tarwekorrels) 2 dl visbouillon
  9. sesamzaadjes 150 brunoise van groenten 1 el sambal ketjap
  10. Voorbereiding:
  11. Neem alle scampikarkassen en stoof deze aan in olijfolie.Bevochtig met visbouillon en laat inkoken tot de helft.Zeef en bewaar.
  12. stoof de gesnipperde ui aan in wat margarine, voeg de tomatenpuree toe en laat uitzuren, blus met de Pernod en flambeer. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  13. Voeg op het einde de in blokjes champignons toe en werk af met de sesamzaadjes.
  14. Voor de derde bereiding stoof je de ui de look en de paprika aan in olijfolie; Draai het vuur lager en voeg de peper en de tomatenpuree toe. Bevochtig met visbouillon en laat inkoken. Mix grondig en breng op smaak met pezo en sambal.
  15. Kook de Ebly voor ¾ gaar in gezouten water. Giet af en verfris.Versnijd de groenten (wortel, ui, courgette, … ) in zeer fijne brunoise.
  16. Doorgeven:
  17. Stoof de brunoisegroenten aan in een klontje boter. Voeg de Ebly toe en warm deze samen op.
  18. Neem de ongepelde scampi en snij deze overlangs in twee. Bak ze in een pan met olijfolie met de ongepelde kant naar beneden. Eventjes omdraaien.
  19. Giet het vet uit de pan en voeg de cognac toe. Goed losroeren. De visbouillon toevoegen en laten inkoken. De fijngehakte kruiden in de saus gooien en binden met de koude boter.
  20. Bak de rest van de scampi aan in olijfolie en kruid met pezo.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 24 november 2009 om 20u47

Doen zouden we zeggen en smakelijk !!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?