Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Bij een bord soep als hoofdgerecht, of borrelhapje of als lunch.
  2. Noem het, borrelbrood, snackbrood,trek-scheur of breekbrood. Hoe je het ook noemt maakt niets uit.
  3. Het is gewoon razend lekker, zo klaar en ook niet onbelangrijk iets wat iedereen lust.
  4. Neem het brood en snij het in de lengte richting tot aan de onderkant, maar niet helemaal door. Op ca 2 cm afstand.
  5. Snij dan het brood in de andere richting, zodat er vierkantjes ontstaan. Bak de spekplakjes in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier goed uilekken .
  6. Snij de kaas in reepjes.Smelt de boter en fruit de uisnippers met de knoflook even.Roer van het vuur af de peterselie erdoor.Verkruimel het krokant gebakken spek erdoor en werk alles onder elkaar.
  7. Vul alle openingen van het brood met de kaas reepjes en het spekmengsel. Liefst eerst in horizontale richting en vervolgens in vertikale richting, dan weet je, dat je niets overslaat. Wrijf ook iets over het brood.
  8. Plaats het brood in het midden van de oven op voorverwarmd op 200 graden en bak ca 15 min. Plaats het brood op een mooie schaal en laat iedereen maar naar hartenlust, plukken, trekken of scheuren van dit brood. Ik serveerde het als hoofdmaaltijd bij een bord groente tomatensoep.
  9. Dit “partybrood “ leent zich uitstekend voor variatie naar ieders smaak.Hier enkele tips.Met geraspte comte of andere geraspte kaas.Met camembert, brie, mozzarella, kruidenboter ( zelf gemaakt) pesto al dan niet zelf bereid, boursin, tapenade, kortom, de insnijdingen volproppen met datgene wat smelt en wat jij lekker vindt.Ik nam een afbakbrood. Maar om het snijden van de inkepingen te vergemakkelijken kun je beter kiezen voor een rond kant en klaar brood. Wikkel het dan na vullen in aluminiumfolie en bak 15 min op 180 graden.Verwijder na 15 min de folie en laat nog 5 min staan. Laat het brood ca 5 à 10 min afkoelen.
  10. P.S

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?