Recept 55***** (1 stem)

Traag gegaard buikspek met hoisinsaus

Dit is een recept van

tijd
700 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak het buikspek kort en hevig aan.
  2. Stoof ondertussen de groentjes en kruiden aan in een vuurvaste stoofpot. Laat ze karameliseren met de honing, ketjap en oestersaus.
  3. Leg het buikspek op de gekarameliseerde groenten. Bevochtig met de 2 soorten kippenbouillon.
  4. Plaats het deksel op de stoofpot en laat gedurende ongeveer 10 uur garen in een oven van 95°C
  5. Haal het spek wanneer het klaar is uit het vocht en laat afkoelen in de koelkast.
  6. Snijd het afekoelde spek in dikke plakken en bak het kort aan alle kanten.
  7. Bak intussen de spinazie kort aan in olie. Blus met oestersaus en veog de sesamzaadjes toe.
  8. Leg de spinazie op een bord. Snijd het spek in blokjes en leg op het bord. Doe er een lepel hoisinsaus bij en werk af met zeer fijngesneden lente-ui

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie