Tournedos Stroganoff met frietjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 4 tournedos
  3. 50 gr + 1 eetlepel boter
  4. 20 gr gerookt mager spek
  5. 1 ui, gesnipperd
  6. 5 champignons, gesnipperd
  7. 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  8. 1/2 eetlepel tomatenpuree
  9. 1/2 eetlepel paprikapoeder
  10. 1 borrelglaasje vodka
  11. 1/2 liter slagroom
  12. cayennepeper
  13. zout, peper
  14. Bereiding:
  15. Vlees bestrooien met zout en peper. Vlees op hoog vuur bakken, halverwege keren. Uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Bakvet uit pan schenken. In zelfde pan 1 eetlepel boter verhitten. Spekjes lichtbruin bakken en nadien ui, champignons en knoflook toevoegen. Tomatenpuree toevoegen en na enkele minuten ook paprikapoeder, vodka en slagroom. Op laag vuur laten inkoken tot dunne saus. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Overgiet het vlees met de saus en dien warm op. Serveer het gerecht met frietjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?