Ingrediënten voor 2 personen
- 2 tournedos, elk 250 gr
-
- blikje groene peperbolletjes op sap
- 1 dl cognac
- 2 dl kalfsfond
- 2 dl room
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°
- Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Flambeer met cognac en blus met de kalfsfond.
- Laat tot de helft inkoken en voeg er de room aan toe. Kruid met pezo.
- Verhit een klont solo in een pan en leg de tournedos in de pan als de boter licht begint te kleuren. Schroei ze aan beide kanten dicht in 3 minuten. Kruid met pezo.
- Zet de tournedos nog 3 minuten in de oven voor 'saignant', 6 minuten voor 'à point'
- en 8 minuten voor 'bien cuit'.
- Haal ze uit de pan en laat ze nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Serveer de tournedos met de pepersaus en een frisse salade.
- Lekker met frietjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?