Recept 05 (0 stemmen)

TOURNEDOS EN ORLOFFBROCHETTE OP EEN BEDJE VAN PAPRIKA

Dit is een recept van

tijd
65 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (40 min.) - Kook de aardappelen 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij elke aardappel in 6 schijfjes. - Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Pel ze eventueel (dat gaat makkelijk als u de paprika's eerst 5 min. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes. - Snij elke snede spek en kaas in 5 gelijke stukken. - Bestrijk de tournedos met 2 eetl. olijfolie en kruid met de steakpeper. Druk goed aan in het vlees. Bereiding (25 min.) Maak de waterkerssaus: giet 1/2 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus. Maak de orloffbrochettes: prik telkens en afwisselend 6 schijfjes aardappel, 5 stukken kaas en 5 stukken spek op een brochette. Verhit een grillpan en bak de gepeperde tournedos ± 5 à 6 min. aan elke kant. Laat verder bakken naar smaak (baktijden, zie p. 129). Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de orloffbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Snipper ondertussen het knoflook fijn en meng onder de paprikablokjes. Kruid met peper en zout. Afwerking Verdeel wat paprikablokjes over het midden van elk bord. Verwijder de vetrand van elke tournedos en snij het vlees in 3 stukken. Schik in waaiervorm op de paprika blokjes. Leg er een orloffbrochette naast en lepel er de waterkerssaus rond. Tip - Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren tournedos oppervlakkig ontdooien en bak 7 à 8 min. aan elke kant.

Bron: COLRUYT

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie