Toscaanse scampisoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 20 scampi’s, 4 sjalotten, 150 gr. champignons, 25 gr. gezeefde bloem, 2 dl droge witte wijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 of ? room, scheutje balsamico azijn, 1 liter kippenbouillon, 2 eetlepels versgehakte bieslook, zout en versgemalen peper.
  3. Bereiding:
  4. Pel de sjalotten en hak ze fijn. De champignons borstelen en in plakjes snijden. Verhit de olie in een pan en fruit er de sjalotten en de champignons in. Laat ze 10 minuten zachtjes smoren tot de champignons hun vocht afgeven. Bestuif met de bloem. Giet er al roerend de wijn en de bouillon bij. Zout en peper toevoegen en op een laag vuur 10 minuten laten pruttelen. Scampi’s toevoegen. De soep mag niet meer koken. Roer na 5 minuten de room en de balsamico azijn erdoor. Bestrooi de soep met bieslook.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?