Toscaanse bloemkoolsoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Een week of 3 geleden aten we deze soep tijdens een lunch en aangezien manlief geheel niet gecharmeerd is van bloemkool, was deze soep een succes. Dus... ff googelen en onderstaand recept gevonden en gemaakt.
  2. Verwarm 1 el olijfolie in de pan en fruit de klein gesnipperde sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de roosjes bloemkool en de stronkjes toe en bak 4 minuten mee.
  3. Voeg de tomaatblokjes toe en roer alles goed om.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat de soep ca 10 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen en garen.
  5. Puree de soep met de staafmixer en giet de wijn en de kookroom erbij en de 4 gesnipperde basilicumblaadjes.
  6. Breng de soep verder op smaak met peper uit de molen en breng opnieuw aan de kook.
  7. Serveer de hete soep in voorverwarmde soepborden of kommen en garneer de soep met 1 blaadje basilicum, 1 theelepeltje pesto en 1 eetlepel kruiden croutons.
  8. Met het " Gemakkelijk vegetarisch Italiaans ovenbroodje" uit mijn schrift een complete verantwoorde vegetarische maaltijd.

Tip

Zie voor pesto zelf maken eventueel mijn recept--- 1-2-3 Groene Pesto zelf gemaakt. Zie voor croutons maken eventueel mijn recept --- Zelf de allerlekkerste croutons maken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 28 september 2018 om 19u08

Manlief geen liefhebber van bloemkool........ maar deze soep wel nog een keer opscheppen..... dat zegt wel iets over de soep. Zó lekker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?