Toscaans stoofvlees met auberginegratin

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding- Snij de uien en de knoflookteentjes grof.
  2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snij in kleine stukjes.
  3. - Hak de basilicumblaadjes grof.
  4. Bereiding(15 min. + 2 u. kooktijd)
  5. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  6. Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de grofgesneden uien en het knoflook glazig op een zacht vuur.
  7. Voeg de tomatenpuree, de stukjes rode peper, de tomatenblokjes, de rozemarijn, de marjolein, de rode wijn, de runderbouillon en het gebakken stoofvlees toe. Laat afgedekt 1,5 tot 2 u. sudderen tot het vlees zacht is en de saus ingedikt is. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg 10 min. voor het einde de witte bonen toe.
  9. Voor de auberginegratin:
  10. (enkele uren vooraf, 15 min. + 30 min. in de oven)
  11. Snij de aubergines in plakken van 1/2 cm. Bestrooi met het zout en laat 1 u. afgedekt rusten in een zeef. Spoel onder koud stromend water en dep droog.
  12. Leg de plakken naast elkaar op een grote bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
  13. Verdeel de tomatenblokjes over de plakken aubergine, kruid met peper en bestrooi met de gemalen parmezaan.
  14. Schuif de bakplaat in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min.
  15. Tip
  16. AfwerkingBestrooi het stoofvlees met het grofgehakte basilicum. Geef er brood en de auberginegratin bij.
  17. dit is echt super lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?